Detajet e Departmentit

Ortopedi

Ortopedi

Spitali Otrila tani ka të inkorporuar edhe shërbimet ortopedike.Kjo Qendër është e pajisur me aparatura dhe pajisje nga më bashkëkohoret për të ofruar shërbim sa më cilësor.Stafi i mjekëve ortoped të kësaj Qendre është i përbërë nga mjekë ortoped të kualifikuar dhe të shkolluar në Universitete të njohura të perendimit të cilët kanë edhe një eksperiencë shumë të gjerë në fushën e ortopedisë.

“Departamantin e ortopedise e udhëheq Dr.Mr.Sci Skender Ukaj -Ortoped, specializuar në Lion të Francës, pioner në implantimin e endoprotezave të kërdhokullës dhe gjurit, ku përdoret material endoprotetik të prodhuesit të njohur „Group Lèpine“, trajtimet e frakturave, lëndimet e tetivave dhe ligamenteve dhe patologjive tjera në këtë fushë.”

Sajë eksperiencës dhe profesionalizimit të stafit mjekesor dhe teknik që ofrojnë shërbim, gërshetuar edhe me teknologjinë e avancuar mjekësore që Spitali Otrila disponon bëhet e mundur diagnostikimi,ekzaminimi dhe trajtimi i frakturave dhe lëndimeve.

Shërbimet e Departamentit

 • Vizita specialistike ortopedike

 • Echo e kerdhokullave dhe nyjeve tjera
 • Reponimet e mbyllura te frakturave te ekstremiteteve te eperme dhe te poshtme, imobilizimi me gips
 • Administrimi i injekcioneve intraartikulare
 • Reponimet e hapura te frakturave te ekstremiteteve te eperme dhe te poshtme
 • Trajtimin kirurgjik te frakturave te pelvikut
 • Implantimin e endprotezes totale te kerdhokulles dhe gjurit
 • Implantimin e endprotezes bipolare te kerdhokulles
 • Revizionet e endoprotezes totale te kerdhokulles dhe gjurit
 • Trajtimin kirurgjik te pseudoartrozave
 • Osteotomite korrektive
 • Biopsi te indeve te buta dhe indit kockor
 • Artroskopi te gjurit
 • Trajtim kirurgjik te meniskut
 • Trajtim konservativ dhe kirurgjik te ligamenteve dhe tetivave
 • Trajtimi kirurgjik i deformiteteve te gishterinjeve te shuplakes dhe shputes
 • Trajtimi kirurgjik i hallux valgus
 • Operimi i hernise diskale (Diskus Hernia)
 • Sherbime Fizioterapeutike